Veelgestelde vragen

 
 Vragen over HartslagNu Account 
Vragen over Burgerhulpverleners
Vragen over Alarmering
Vragen over AED's
Vragen over Nazorg
 
                                               Vragen over de App

Vragen over HartslagNu App

Waar kan ik de app downloaden?

De app heet HartslagNu en kun je downloaden in de Google Play Store of in de Apple Store.

Voor de Google Play Store klik hier.
Voor de Apple Store klik hier.

Je kunt klikken op 'installeren'. Hierna vraagt de app toegang tot jouw telefoon. Als je hiermee akkoord gaat zal de app geïnstalleerd worden. 
In de app kun je inloggen met jouw gebruikersnaam en bijbehorend wachtwoord. 

Hoe lang worden de locatiegegevens bewaard?

Alleen de laatst doorgegeven locatie wordt bewaard. Omdat de ‘huidige locatie’ steeds wijzigt, worden de locatiegegevens meestal niet lang bewaard. Als je de GPS/locatievoorzieningen uitzet, blijft de laatst doorgegeven locatie in HartslagNu staan. Daar word je dan op gealarmeerd.

Om de app te kunnen gebruiken dient de GPS/locatievoorzieningen altijd ingeschakeld te zijn.
Als je de GPS niet hebt ingeschakeld gaat HartslagNu uit van de laatst bekende locatie: de locatie zijn die bekend was op het moment dat je de GPS uitschakelde. Je wordt dan opgeroepen op basis van een locatie waar je op dat moment hoogstwaarschijnlijk niet meer bent, waardoor je geen hulp kunt verlenen.

Als de GPS uitstaat  wordt je niet opgeroepen op basis van de opgegeven locatie(s) in jouw account en ook niet op basis van de locatie waar je daadwerkelijk bent, omdat deze niet bekend is. Je wordt opgeroepen op basis van de locatie waar je was toen je de GPS uitschakelde.

Note: de GPS zal niet continu aanstaan waardoor het batterijgebruik ongeveer 4 tot 5% is.

Krijg ik een geluidsmelding bij een oproep via de app als het geluid van de telefoon uit staat?

Als het geluid van je telefoon uit staat wordt alleen een bericht getoond zonder geluid.
De meeste smartphones zijn echter zo in te stellen dat bij berichten van vooraf ingestelde telefoonnummers of apps altijd een geluidsmelding komt. Of dit voor jouw telefoon mogelijk is kan je opzoeken in de handleiding.
Het telefoonnummer waarmee de oproepen worden verzonden is: +316-42500349.

Staat GPS altijd aan?

GPS dient altijd ingeschakeld te zijn. GPS wordt echter alleen gebruikt, als locatiebepaling door andere methodes niet nauwkeurig genoeg is.
 
(iPhone: Dat het pijl-pictogram in de status balk getoond wordt, betekent niet dat GPS aan staat. Het geeft alleen aan dat locatie services in zijn algemeenheid aan staan.)

Kan ik de App uitzetten?

Je kunt het gebruik van jouw huidige locatie uitzetten in de instellingen. Je wordt dan opgeroepen via een push-bericht en een Sms-bericht op basis van de opgegeven locatie(s) in jouw account.

Als je uitgelogd bent uit de app, ontvang je oproepen per Sms-bericht, op basis van de opgegeven locatie(s) in jouw account.

Je kunt kiezen voor de optie ‘Alarmeer alleen indien in de buurt van geregistreerde locatie’. Je ontvangt dan alleen een oproep als je binnen een straal van 1,5 kilometer van jouw opgegeven locatie(s) bent. Deze optie kun je niet in de app aanpassen, maar in jouw account op www.hartslagnu.nl.

In jouw account kan je bij "mijn beschikbaarheid' en dan "huidige locatie" de beschikbaarheid instellen. Zo zorg je ervoor dat je op bepaalde tijdstippen nooit een oproep ontvangt als jouw huidige locatie ingeschakeld is. 

Ik ben niet of onjuist opgeroepen, wat nu?

Bij gebruik van de HartslagNu app wordt jouw locatie met behulp van GPS bijgehouden. Als je dan in de buurt bent van het slachtoffer, kun je worden opgeroepen.
Ben je opgeroepen terwijl je niet in de buurt was, of ben je niet opgeroepen terwijl je wel in de buurt van het slachtoffer was, wordt vermoedelijk jouw locatie niet goed bijgehouden. Controleer dan de volgende instellingen in jouw telefoon:

  • de GPS/locatievoorzieningen staat altijd aan op de meest nauwkeurige stand

  • internet/WI-FI staat altijd aan

  • de app heeft toegang tot de GPS/locatievoorzieningen

  • de telefooninstelling accubesparing staat uit

  • App-optimalisatie of een soortgelijke app staat voor de HartslagNu app uit

  • de app mag pushnotificaties ontvangen 

  • het mediageluid staat aan. Als het toestel op de stille stand staat, zal het geluid van de app hier niet doorheen breken.

  • iOS app: de HartslagNu app mag niet worden weggeswipet


Hebt u een Samsung of One Plus toestel, dan is het mogelijk dat een app op uw toestel staat die apps afsluit als deze enkele dagen niet zjin gebruikt. Klik op de volgende link om de app uit te zetten voor de HartslagNu app: http://www.hartslagnu.nl/nieuws/192/samsung-en-app-hartslagnu.html


 

Komt de app beschikbaar voor de Windows telefoon of Blackberry?

Vooralsnog zijn er helaas geen plannen om een app voor de Windows Phone of de Blackberry te ontwikkelen. De reden hiervoor is dat het aantal gebruikers relatief laag is ten opzichte van de andere besturingssystemen.
Je wordt zoals gebruikelijk gealarmeerd via Sms-berichten.

Beknopte handleiding HartslagNu App

Beknopte handleiding HartslagNu App
 
Alarmering per App

Je wordt alleen gealarmeerd als je (1) daadwerkelijk in de buurt van het slachtoffer bent en je (2) binnen 6 minuten bij het slachtoffer kunt zijn. (3) De app houdt rekening met de lokale infrastructuur en toont je de ideale route naar de AED en/of het slachtoffer. 
           
Hoe werkt de HartslagNu App?

De App gebruikt de locatie informatie van je smartphone om jouw locatie te bepalen. Deze data wordt naar de servers gestuurd waar deze informatie wordt gebruikt om die hulpverleners te alarmeren die ook daadwerkelijk binnen 6 minuten bij een reanimatie situatie kunnen zijn.
Bij een oproep wordt een Sms-bericht en een pushbericht (bericht via de App) verzonden, beide vanuit de huidige locatie. Dit vergroot de kans dat je de oproep meteen ontvangt en direct gehoor kunt geven aan de oproep.
 
Hoe gaat een oproep via de App in zijn werk?

Als je een pushbericht met een oproep hebt ontvangen kun je op dit bericht tikken. Je komt dan in de App terecht waar de routebeschrijving naar de AED en het slachtoffer zichtbaar wordt.
Tevens komt in de App een metronoom beschikbaar. Deze geeft het tempo aan waarin iemand gereanimeerd moet worden.
 
Wat heb je nodig om de App te kunnen gebruiken?

Voor een goede werking van de app zijn de volgende instellingen van belang:
 
-          de GPS/locatievoorzieningen moet altijd aanstaan op de meest nauwkeurige stand
-          internet/WI-FI staan altijd aan
-          de app moet toegang hebben tot de GPS/locatievoorzieningen
-          de telefooninstelling accubesparing moet uitstaan
-          App-optimalisatie of een soortgelijke app dient voor de HartslagNu app uit te staan
-          de app mag pushnotificaties ontvangen
-          het mediageluid staat aan. Als het toestel op de stille stand staat, zal het geluid van de app hier niet doorheen breken
 
Heb je een Samsung toestel, dan kan het zijn dat een app op jouw toestel staat die apps afsluit als deze enkele dagen niet zijn gebruikt. Klik op de volgende link om de app uit te zetten voor de HartslagNu app: http://www.hartslagnu.nl/nieuws/192/samsung-en-app-hartslagnu.html

 

Maak je geen gebruik van de App, dan word je per Sms gealarmeerd op basis van het opgegeven adres (of adressen) in jouw account.


De app heet HartslagNu en is beschikbaar in de Google Play store en in de Apple Store.


Nieuws