AED's

Momenteel zijn ruim 9500 (juni 2017) AED's geregistreerd in HartslagNu. De AED's kunnen door de geregistreerde burgerhulpverleners worden opgehaald om te worden gebruikt bij een circulatiestilstand. Wanneer een AED bij een circulatiestilstand snel bij het slachtoffer wordt aangesloten kan daarmee de overlevingskans aanzienlijk worden

vergroot. De inzet van jouw AED kan daarom van levensbelang zijn. 

 


 

Als je jouw AED beschikbaar wilt stellen, dien je deze aan te melden bij HartslagNu. De AED moet dan op de opgegeven tijdstippen bereikbaar en inzetbaar zijn. Meld alleen een AED aan als je beheerder of eigenaar van de AED bent.

Na een oproep wordt de AED, al dan niet gebruikt, door de burgerhulpverlener weer teruggebracht naar het adres waar de AED is gehaald.
Als een AED wordt opgeroepen zal de beheerder een e-mailbericht ontvangen waarin staat dat de AED mogelijk is ingezet bij een reanimatie. De beheerder dient er dan voor te zorgen dat de AED zonodig weer gebruiksklaar wordt gemaakt. Dit houdt in; na (laten) kijken van de batterij en vervanging van de (gebruikte) elektroden.
Opmerking: De AED is een belangrijke toevoeging bij een reanimatie maar het (goed) reanimeren op zich blijft het belangrijkste!

 

 

Om een AED aan te melden zijn 2 stappen nodig:  (1) een account aanmaken en (2) de AED toevoegen aan jouw account.

 1. Een account aanmaken 
Je hebt nog geen account bij HartslagNu en wilt graag jouw AED aanmelden. 

Klik op "Aanmelden/registreren burgerhulpverleners" en daarna op  “Registreer” om het aanmelden te starten. In het eerste scherm selecteer je “ Alleen AED’s”. Wil je niet alleen je AED aanmelden maar ook jezelf als burgerhulpverlener dan selecteer je “Beide”. Klik vervolgens op "Start".

Bij Stap 1 vul je jouw contactgegevens in. Let op: op het e-mailadres dat je invult ontvang je ook de berichten waarin vermeld staat dat de AED (mogelijk) gebruikt is bij een reanimatie.
Bij Stap 2 wordt een verificatie code gevraagd. Deze ontvang je in de vorm van een sms op het door jou opgegeven mobiele telefoonnummer. Vul deze code in en klik vervolgens op “Volgende”.
Bij Stap 3 lees je goed de algemene voorwaarden door, vink 'akkoord' aan en klik op "Voltooien". Je krijgt in het volgende scherm te zien dat jouw registratie is voltooid. Je ontvangt jouw inloggegevens per e-mail. Log vervolgens in met deze gegevens om een AED aan te melden.


Onder "Mijn AED's" kun je vervolgens jouw AED aanmelden. Klik op “AED Toevoegen”. Vul de gegevens in van de AED en klik op “Opslaan”. Het systeem vraagt vervolgens om het adres te bevestigen. Als het adres correct is, klik je op “Opslaan”.  Automatisch staat de AED op 24/7 beschikbaar. Wil je andere tijden hiervoor invullen, klik dan op “Beschikbaarheid aanpassen” en kies "op specifieke tijden beschikbaar”. Vervolgens kun je de tijden opgeven wanneer de AED wel beschikbaar is. 

De AED is nu aangemeld, maar kan nog niet worden opgeroepen. De regionale ambulancedienst zal eerst de gegevens van de AED controleren. Als de AED actief is, dus opgeroepen kan worden, ontvang je hiervan een email.

2. De AED toevoegen aan jouw account
Om een AED aan te melden log je in via de website van HartslagNu. Onder "Mijn AED's" kun je vervolgens jouw AED aanmelden. Klik op “AED Toevoegen”. Vul de gegevens in van de AED en klik op “Opslaan”. Het systeem vraagt vervolgens om het adres te bevestigen. Als het adres correct is, klik je op “Opslaan”.  Automatisch staat de AED op 24/7 beschikbaar. Wil je andere tijden hiervoor invullen, klik dan op “Beschikbaarheid aanpassen” en kies "op specifieke tijden beschikbaar”. Vervolgens kun je de tijden opgeven wanneer de AED wel beschikbaar is. 

De AED is nu aangemeld, maar kan nog niet worden opgeroepen. De regionale ambulancedienst zal eerst de gegevens van de AED controleren. Als de AED actief is, dus opgeroepen kan worden, ontvang je hiervan een email.

Het is van het grootste belang om de gegevens van de AED actueel te houden. Als de gegevens van de AED niet actueel zijn, zal de AED niet meer worden opgeroepen.
Drie maanden voor het verstrijken van de houdbaarheidsdatum van elektroden en/of batterij krijgt u vanuit het HartslagNu systeem een (automatische) mailing hierover
.

 

aanmelden.jpg
Vast alarmeringsnummer:
(waarmee de oproepen worden verzonden)

+31642500349
websitevragen.png

112.838 (10-01-2018)

Aantal geregistreerde en oproepbare burgerhulpverleners.

 

Geregistreerde en oproepbare AED's:  9.942

 


Volg ons op: