AED

Bij een hartstilstand kan een AED het hart weer in een normaal ritme krijgen. Hierdoor stijgt de overlevingskans en kwaliteit van leven van het slachtoffer.

Heb jij een AED? Meld deze aan bij HartslagNu! 

Ik meld een AED aan

Veel bedrijven, instellingen, verenigingen en particulieren zijn in het bezit van een AED. Hangt je AED op een vaste openbare plaats of ben je bereid dit te doen? Registreer dan de AED en draag zo bij aan de gewenste 6-minutenzone!

Inzet van een AED
Bij een reanimatieoproep vertrekken de dichtstbijzijnde burgers naar het slachtoffer. Onderweg halen enkelen een AED op, die op een vaste openbare plek hangt. De vrijwilliger ontvangt per app of sms de locatie van de dichtstbijzijnde AED. AED’s binnen 500 meter van het incident worden ingezet. Als eigenaar of beheerder ontvang je tegelijkertijd een melding dat jouw apparaat wordt ingezet bij een reanimatie. De burgerhulpverlener haalt de AED op, gaat naar het slachtoffer en brengt na de reanimatie het apparaat weer terug. Je controleert vervolgens de AED en brengt deze weer op orde wanneer dit nodig is.

Lees hier alles over de AED.

Wat is je rol als AED-beheerder?
Het is belangrijk dat de AED regelmatig wordt gecontroleerd. Bijvoorbeeld 1 keer per maand. Daarnaast zal de AED op een handige, centrale en openbare plek gehangen moeten worden. Zo kan de AED snel meegenomen worden. De vrijwilliger is verplicht de AED weer terug te brengen na de reanimatie.

Kosten van de AED
Per 1 januari 2018 heeft de minister van VWS budget ter beschikking gesteld om de verbruikskosten van een AED (Automatische Externe Defibrillator) na een reanimatie te vergoeden. Hierdoor kun je de kosten die zijn gemaakt bij inzet van de AED vergoed krijgen bij de Regionale Ambulancevoorziening (RAV) waar de alarmoproep was. Op de afbeelding hiernaast kun je zien welke RAV’s er zijn. Kijk op de website van de RAV hoe het zit met het declareren van de kosten van de inzet van de AED.

Maak afbeelding groter

Ik heb nog geen account
Wanneer je een AED wilt aanmelden, maak je een account aan. Het is ook mogelijk om alleen een AED aan te melden en zelf niet opgeroepen te worden bij een reanimatie. Dan vul je geen scholingsgegevens in. Je ontvangt een sms als jouw AED is gealarmeerd voor een inzet bij een reanimatie. In deze sms word je gevraagd of je de AED wilt controleren en op orde wilt brengen.

Zodra je een account hebt aangemaakt, kun je met deze inloggegevens inloggen. Vervolgens meld je de AED aan. Check hier de voorwaarden.

Ik meld een AED aan Ik heb nog geen account