Tips voor de Android app

Lees alle tips over de Android app:

Lees alle tips

Is mijn HartslagNu app wel actief?

Na de meest recente update (na 4 juli 2019) van de Android app, is het niet meer nodig om de app op de achtergrond actief te houden. Je locatie blijft automatisch bepaald, waardoor jij altijd op basis van jouw GPS-positie reanimatiemeldingen ontvangt via de HartslagNu app.

En het mooie is, dat je zelf kunt checken of de app daadwerkelijk actief staat. Weet je niet zeker of de app wel actief is? Kijk dan of je de melding hiernaast in je telefoonscherm ziet staan. Zie je deze melding niet? Open de HartslagNu app dan even opnieuw!

De update is enkel beschikbaar voor Android 8.0 en hoger.

App-optimalisatie

Een aantal Samsung toestellen heeft de optie ‘app-optimalisatie’ wat ervoor zorgt dat een app uitgeschakeld wordt als je deze drie dagen niet gebruikt.

Hierdoor wordt de app van HartslagNu uitgeschakeld waardoor de locatie niet meer wordt bijgehouden. Dit heeft als gevolg dat een oude locatie in het systeem blijft staan, waardoor je foutief wordt opgeroepen. Om deze ‘app-optimalisatie’ uit te schakelen kun je het stappenplan hiernaast of hieronder volgen.

Heb je een Samsung toestel die deze optie niet heeft dan hoef je niets te doen: de HartslagNu app blijft dan gewoon functioneren.

Geluid (per sms) door stille modus en niet storen heen

Als je de sms en telefoon hebt aangevinkt als oproepmethode, kun je er als volgt voor zorgen dat het geluid door de stille modus en niet storen functie heen te horen is:

 • Sla het nummer +31642500512 op als contactpersoon
 • Maak dit contact favoriet (klik op het sterretje). Zie je het sterretje niet? Zorg dat het contact wordt opgeslagen op de Telefoon en niet op de sim-kaart
 • Geef indien je dit wenst het geluid van de beltoon en sms-toon een speciaal geluid, zodat het extra opvalt (ga dan naar “Bewerken” > “V  Meer weergeven” en scroll naar beneden naar ‘Beltoon’ en ‘Trilpatroon’)
 • Ga naar Instellingen > Geluiden en trillen > Niet storen (helemaal onderaan) > Uitzonderingen toestaan >
  • Klik op: ‘Oproepen van’ en kies alleen favoriete contactpersonen
  • Klik op: ‘Berichten uit’ en kies alleen favoriete contactpersonen

Het is op dit moment niet mogelijk om het geluid van de app door de stille modus/niet storen heen te laten gaan.

Stappenplan Android 6 (en ouder):

 1. Ga naar Instellingen
 2. Vervolgens naar ‘Applicaties’
 3. Scroll naar de HartslagNu app
 4. Klik op ‘Meldingen’
 5. Zet ‘Prioriteit’ aan.

Stappenplan Android 7
Stappenplan Android 8